Mini expeditie naar de Vliedberg op Tiengemeten

Wanneer:
20 september 2020 @ 11:30 – 13:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2020-09-20T11:30:00+02:00
2020-09-20T13:00:00+02:00
Waar:
Tiengemeten
Tiengemeten 14A 3284 BE Zuid-Beijerland
Kosten:
5,00
Contact:
Tiengemeten
(0186) 660 214

Ga met de gids mee op Mini Expeditie naar de Vliedberg. We starten gezellig in het bezoekerscentrum. Onderweg hoor je de verhalen van vroeger en leer je natuurlijk meer over de natuur op het eiland. Vanaf de Vliedberg kun je zelf je eigen plan trekken voor de rest van jouw dag op Tiengemeten.

De Vliedberg
Op ongeveer 1,5 kilometer van de haven op Tiengemeten ligt de Vliedberg: de oorspronkelijke vluchtplaats voor het vee. De Vliedberg ligt hoger en geeft tegenwoordig een mooi uitzicht over het hele eiland. De route naar de Vliedberg is verhard. Op het uitzichtpunt zelf kan iedereen bovenop staan: er is een schuine opgang waardoor ook mensen met een rolstoel of rollator en kinderen in buggy’s van het uitzicht kunnen genieten. Iedereen kan dus mee met deze korte wandeling!

Wandelen naar de Vliedberg
De gids van Natuurmonumenten ontvangt je in het bezoekerscentrum op Tiengemeten. Daar start het verhaal en daarna de wandeling. Onderweg naar de Vliedberg passeer je de Hélènehoeve, Speelnatuur en de smederij. Na de panden in de midden kern van het eiland, ga je het bruggetje over en merk je meteen dat je middenin de natuur bent. Links en rechts van je ligt het kommoeras waar altijd wel vogels te zien zijn. De wandeling eindigt op de Vliedberg. Vanaf hier kun je zelf je eigen plan trekken: verder wandelen over onverharde routes door het westen (gele route) of het oosten (rode route) of terugwandelen en verder genieten in Speelnatuur, bij Gasterij de Gezusters of de musea.

Activiteiten & corona
Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom beperkt tot 12 personen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer naar de excursielocatie. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Hou je aan de richtlijnen.

Volwassenen betalen 10 euro,

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *