Badthee
Gepubliceerd: 3 maart 2019
Lees meer:

Een tijdje geleden plaatste ik een foto van de kids in een melkbadje.. En toen dacht ik… Dat wil ik ook! Ik ga niet vaak in bad, maar als ik dan zo’n drukke dag achter de rug heb met gillende kindertjes of chaos op het werk dan kan ik echt hunkeren naar een heet bad. Even een momentje voor mezelf.
En vanaf nu doe ik dat met mijn zelf gemaakte badthee. Vol met goede ingrediënten voor mijn lichaam en geest!

Zie jij je al liggen?!

Benodigdheden:

 • 2 kopjes zeezout. (Ik had nog dode zeezout liggen, wat goed is voor mijn psoriasis huid)
 • 1 kopje fijne havermout vlokken
 • 1 kopje melkpoeder (ja… koffiemelkpoeder…)
 • 1 kopje gemixte kruiden. (Ik gebruikte Kamille en lavendel)
 • 15-20 druppels essentiele olie. ( bijvoorbeeld lavendelolie
 • theefilters maat M
 • rollade touw

Leuk om te weten is de werking van alle ingrediënten voor je lichaam en geest.

Zout: Zout hydrateert de huid en houdt het vocht in de huid vast. Daarnaast heeft zout een ontsmettende functie, waardoor het goed is voor een onzuivere huid. Het beste resultaat bereik je met zeezout.

Kamille: Kamille is een rustgevend middel. Het relaxeert heftige emoties en het weert angsten. Daarnaast is het een slaap opwekkend en zenuwversterkend kruid.

Havermout: De vezels in havermout, en dan met name beta-glucan, helpen de huid vocht aan te trekken en ook vast te houden. Dat is iets wat een droge/eczeem huid vaak niet goed zelf meer kan doen. Het zorgt ook voor een bescherm laagje waardoor de huid minder snel vocht verliest. En heeft havermout een reinigende werking.

Melk: Melk haalt op een milde manier de buitenste laag dode huidcellen weg, zodat de nieuwe en zachtere huid tevoorschijn komt.

Lavendel: In je bad zal de geur van lavendel je kalmeren en het kan gebruikt worden om stress en slapeloosheid tegen te gaan. en het ruikt gewoon heerlijk. Toch?!

En dan nu aan de slag. Het is eigenlijk heel simpel. Doe alle ingrediënten in een kom en meng het heel goed door elkaar. Daarna vul je de theezakjes met het mengsel en bind je de zakjes dicht met het touw. Handig is het als je het touwtje lang genoeg maakt zodat hij bijvoorbeeld aan je badkraan kan hangen.

Het enige wat je nu moet doen is je kinderen op bed leggen. Je bad vol laten lopen. Het zakje in je bad hangen en genieten van dit heerlijke momentje voor jezelf. Enjoy!
Oh en weet je wat nog leuker is?! Dit heerlijke momentje van rust aan je vriendin of je moeder cadeau geven. 😉
Ik kan je vertellen dat ik als een roosje in slaap viel na dit bad.

4 Reacties

 1. Laura van der linden

  Bewaar wat voor mij. Dan kom ik bij jou in bad. Lijkt mij heerlijk. Xxx je moedertje.

  Antwoord
  • hoekschemama

   hahaha is goed! 🙂

   Antwoord
 2. Mieke Verguts

  Hoeveel zakjes kun je vullen met hetgeen je boven aanhaalt? Dankjewel alvast! mvg, Mieke

  Antwoord
  • hoekschemama

   Hi Mieke, volgens mij heb ik er toen de tijd 10 zakjes mee gevuld. Is alweer even geleden dat ik ze gemaakt heb. ik gebruikte van die thee zakjes en dat werkte echt ideaal, want daardoor heb je geen restjes in je badkuip. Maar je kan ze ook zonder zakje gebruiken en dan schep je gewoon in bad wat jij een fijne hoeveelheid vind. En spoel je na het badderen je bad schoon.
   Veel plezier ermee.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *