Onze kids favoriet! Als ik dit maak dan likken de kinderen hun vingers erbij af. En het grote voordeel is dat je deze ballen in een grote hoeveelheid kunt maken om vervolgens een voorraadje in je vriezer te bewaren. Super handig als je na een drukke werkdag alleen wat spaghetti hoeft te koken en de ballen wat moet opwarmen.
Benodigdheden
Voor de ballen:
- 45 gram vers volkoren broodkruim, of stukjes volkoren brood.
- 2 eetlepels melk
- 600 gr runder gehakt
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel dijonmosterd
- 1 eetlepel tijmblaadjes
- zeezout en grof gemalen zwarte peper naar smaak.
Voor de tomaat:
- 750 ml tomatensaus (passata)
- 250 ml runder bouillon
- 2 tenen knoflook
- 2 takjes basilicum(alleen om mee te koken)
Doe het broodkruim of stukjes brood in een grote kom. Doe hier de melk bij en meng door elkaar. Laat 1 minuut rusten.
Voeg het gehakt, de fijn gesneden knoflook, mosterd, tijm en zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.
Neem 2 eetlepels van het gehakt en rol er met schone en vochtige handen een balletje van. Herhaal deze handeling tot het gehakt mengsel op is.
Voor de tomatensaus verhit je een grote pan. Voeg de passata, bouillon, knoflook en basilicum toe en verhit tot je belletjes ziet verschijnen.
Laat de gehaktballetjes in de saus glijden. Laat 10 minuten pruttelen of tot ze gaar zijn. Rol ze om de paar minuten om met een lepel, zodat ze gelijkmatig gaar worden. Verwijder de basilicum en serveer de ballen met tomaat op warme spaghetti of groente.
Eet smakelijk…
0 reacties