Bietensoep

Je moestuin staat er vol mee, maar wat moet je eigenlijk met deze mooie groente? Nou, deze heerlijke soep maken!

Dit recept maak je voor 4 personen in ongeveer 60 minuten tijd.

INGREDIËNTEN
500 g bieten (ongeveer, mag ook iets meer zijn)
3 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
350 g aardappelen, in blokjes
1 theelepel gemalen komijn
1 appel (Goudreinet), in partjes
600 ml groentebouillon
1 laurierblad
verse tijmblaadjes
room of crème fraîche

BEREIDEN
Kook de bieten gaar, laat afkoelen en verwijder de schil.

Verhit in een soeppan met dikke bodem de olijfolie en fruit de ui glazig in ca. 10 minuten. Voeg de aardappel en komijn toe en bak kort mee. Meng er de bieten en appel doorheen en giet de groentebouillon erbij. Voeg het laurierblad toe en naar smaak tijmblaadjes.

Laat de soep 20 minuten op laag vuur koken. Verwijder het laurierblad en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Schep er voor het opdienen room doorheen.

EXTRA BENODIGDHEDEN
Staafmixer

Wat ik lekker vind door de soep is een paar druppels dikke balsamico azijn.
En ik serveer er een stokbroodje met geitenkaas bij.
Heerlijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *