Pura flessen

Bloemkoolsoep

Ik heb echt een hekel aan bloemkool! Al van jongs af aan sla ik deze groente maar al te graag af. Maar, man en kinderen vinden deze groente dus wel erg lekker. Tsja, toen moest ik wat verzinnen om het wel met regelmaat op tafel te zetten. Dit is het geworden. Een recept waardoor ik zelfs bloemkool lekker vind. En een bijkomend voordeel, het is echt mega makkelijk te maken.
Serveer hem met stokbrood of een tosti.

Benodigdheden:

  • 1 grote bloemkool in stukjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
  • 1 ui in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 bouillonblokjes
  • 1,5 liter heet water
  • heb je een kleine bloemkool dan heb je nog 1 aardappel nodig, geschild en in stukjes gesneden
  • 150 gram spekreepjes
  • 1 lente ui in kleine ringetjes gesneden

Zet een grote soeppan op het vuur en doe hier de olijfolie in.
Bak als eerste de ui 2 minuutjes, maar laat hem niet bruin worden. Doe daarna de bleekselderij erbij en bak deze 1 minuut mee.
Nu is het tijd om de bloemkool in de pan te doen en nog even 3 minuten mee te bakken. Dit zorgt voor een wat meer nootachtige smaak.

Het hete water kan erbij samen met de bouillon blokjes. (heb je een kleine bloemkool gebruikt, dan is dit het moment om de aardappel erbij te doen. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken of tot dat de bloemkool zacht is.

In de tussentijd bak je de spekreepjes uit in een koekenpan. En snijd je de lente ui in dunne ringetjes.

Zodra de bloemkool zacht is pureer je met de staafmixer de inhoud van je pan tot een gladde soep. Is hij te dik, dan doe je er een beetje heet water bij. Is hij te dun, dan kan je hem nog even op het vuur zetten zonder deksel. Om hem wat in te laten koken. Proef hem even en doe er zonodig nog wat peper bij. Zout zal niet zo nodig zijn, omdat er zo ook nog spekjes door gaan. Serveer met de spekreepjes en de lente ui. En je bent klaar! Smullen maar!

Laat je mij weten of je hem lekker vond?

#eigenrecept

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *