Pura flessen

Courgettecannelloni

Dit gerecht is voor mij gewoon een feestje in een oven schaal!Het ziet er super leuk uit en het smaakt heerlijk! Peter en ik snoepte de over gebleven rolletjes courgette s avonds nog uit de koelkast. Benodigdheden: 180 gram diepvries doperwten2 eieren360 gram stevige ricotta50 gr jonge bladspinazieblaadjes, grofgehakt.1 handje fijngehakte munt2 theelepels fijngeraspte citroenschil …

Tzatziki

Tzatziki

Deze tzatziki is heerlijk! Helemaal bij de verstopte groente – gehaktballen. Maar ook lekker als dip bij je chips of groentesnacks!Dit recept is voor een flinke bak, wat wij geen probleem vinden. Maar je kan natuurlijk ook de helft van het recept maken. Benodigdheden: 560 gr dikke griekse yoghurt 1 komkommer geraspt 2 eetlepels grofgehakte …

Verstopte groente - Gehaktballen

Verstopte groente – Gehaktballen

Het gerecht om op een slinkse manier net iets meer groente bij de kids naar binnen te krijgen. En daarom alleen al favoriet voor mij 🙂 Ik ben benieuwd wat jij van de Feta toevoeging vindt in het recept. Benodigdheden: 400 gr aubergine, fijngehakt 2 eetlepels olijfolie 500gr rundergehakt handje grof gehakte bladpeterselie handje grof …

Ballen in tomaat

Ballen in tomaat

Onze kids favoriet! Als ik dit maak dan likken de kinderen hun vingers erbij af. En het grote voordeel is dat je deze ballen in een grote hoeveelheid kunt maken om vervolgens een voorraadje in je vriezer te bewaren. Super handig als je na een drukke werkdag alleen wat spaghetti hoeft te koken en de ballen wat moet opwarmen.

Benodigdheden
Voor de ballen:

  • 45 gram vers volkoren broodkruim, of stukjes volkoren brood.
  • 2 eetlepels melk
  • 600 gr runder gehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • zeezout en grof gemalen zwarte peper naar smaak.

Voor de tomaat:

  • 750 ml tomatensaus (passata)
  • 250 ml runder bouillon
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes basilicum(alleen om mee te koken)

Doe het broodkruim of stukjes brood in een grote kom. Doe hier de melk bij en meng door elkaar. Laat 1 minuut rusten.
Voeg het gehakt, de fijn gesneden knoflook, mosterd, tijm en zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.
Neem 2 eetlepels van het gehakt en rol er met schone en vochtige handen een balletje van. Herhaal deze handeling tot het gehakt mengsel op is.

Voor de tomatensaus verhit je een grote pan. Voeg de passata, bouillon, knoflook en basilicum toe en verhit tot je belletjes ziet verschijnen.

Laat de gehaktballetjes in de saus glijden. Laat 10 minuten pruttelen of tot ze gaar zijn. Rol ze om de paar minuten om met een lepel, zodat ze gelijkmatig gaar worden. Verwijder de basilicum en serveer de ballen met tomaat op warme spaghetti of groente.

Eet smakelijk…