Blog

Bladeren...

Lees meer...

Waarom een oldtimer huren een heel goed idee is.

Waarom een oldtimer huren een heel goed idee is.

Corona is nog altijd in ons land. En dat ze een ongenodigde gast is die wij liever zien verdwijnen maakt haar niets uit. Langzaam nemen de aantal besmettingen en daardoor het aantal doden af. En daar zijn we blij om. Maar ondanks dat zal, er op uit gaan, zoals we dat...

Rabarbertoet

Rabarbertoet

Naar recept van @elisebroerr Voor wie gek is op zoete toetjes, raad ik dit aan eens te proberen. Het romige en knapperige laagje bovenop maakt hem geniaal. En zo simpel te maken! Ingrediënten: Voor het rabarber mengsel:- ± 450 gr Rabarber in stukjes van 1,5 cm...

Honingdrupkoekjes

Honingdrupkoekjes

Naar een recept van Donna Hay, maar dan anders. Vandaag maakte we weer eens koekjes. En omdat we de zandkoekjes een beetje zat waren sloegen we een kookboek open en paste we het recept aan naar dat wat we in huis hadden. Hieronder vind je ons geslaagde aangepaste...

Bonk brood

Bonk brood

Wie mij al langer volgt heeft al geregeld een uitprobeersel in de keuken van mij voorbij zien komen. Soms een probeersel die goed uitpakt en soms mislukt het grandioos.Gelukkig heb ik een man en kinderen die eigenlijk alles wel opeten wat ik maak. En krijg ik van mijn...

DIY Spinnenweb

DIY Spinnenweb

Wie heeft deze spinnenwebben vroeger niet gemaakt? Ik ben zelf niet zozeer fan van spinnenwebben in huis, maar voor deze maak ik een uitzondering. Na het avondeten maakte we deze schattige webbetjes samen met de kinderen. Job is nu 4 en vond het heel erg leuk om te...

DIY Gootsteen poets

DIY Gootsteen poets

Wil jij ook bewuster met het milieu omgaan? Of ben je benieuwd of jij jouw schoonmaakmiddelen kan vervangen door een DIY variant die net zo effectief is? lees dan deze DIY

In je eentje een tweeling zijn

In je eentje een tweeling zijn

Dit jaar word ik 35 jaar en blaas ik voor de 13de keer de kaarsjes in mijn eentje uit. En dat terwijl ik geboren ben als tweeling. Mijn tweeling broer, Sander, is op zijn 21ste plotseling overleden. Het gebeurde op 24 september. We ontbeten als gezin en het was weer...

De verkoopunten.

De verkoopunten.

Koop Lokaal en steun daarmee de lokale ondernemer! Hoekschemama vind het belangrijk dat ook de winkels in de Hoeksche Waard kunnen blijven bestaan. Daarom is 't Hoeksche Boekje in een aantal geselecteerde winkels verkrijgbaar. StrijenMijn eiland (kinderboekenwinkel in...

’t Hoeksche Boekje is een succes!

’t Hoeksche Boekje is een succes!

Sinds op vrijdag 10 juli 't Hoeksche Boekje bij de mensen,die al een pre order plaatste,op de mat viel, is het boekje een groot succes. Kinderen slapen met het boek onder hun kussen, vertellen vol trots waar volgens hun opa en oma wonen en het kleine verstopte...

Mijn eerste bevalling

Mijn eerste bevalling

Het was 29 juni 2016 toen ik 40 weken en 4 dagen zwanger was. 's Ochtends ging in naar de gynaecoloog en vroeg ik of hij kon vertellen of ik al enige ontsluiting had. Een krappe 1 cm was het antwoord. Ik moest mij volgens hem maar gaan voorbereiden op de al geplande...

If life gives you lemons, make Limoncello

If life gives you lemons, make Limoncello

Voor het jaar 2020 had niemand ooit kunnen bedenken dat Corona iets meer zou zijn dan dat verfrissende biertje. Dat biertje wat er nu aan denkt om zijn naam te veranderen. Begrijpelijk, want. 'Wil jij ook een flesje Corona?' Met citroen of zonder? klinkt gewoon heel...

Ons kuiken avontuur

Ons kuiken avontuur

Wat was er eerder, de kip of het ei? Bij ons kwam eerst het ei. Maar welke voor en nadelen zitten er eigenlijk aan het uitbroeden van eieren en het groot brengen van kuikens. Lees onze ervaring hier.

Binnen spelen.

Binnen spelen.

Er is storm op komst. Dus ik zocht een plek waar de kinderen even veilig konden uitwaaien. En ondanks dat eerdere ervaringen mij nog altijd de kriebels geven ging ik gister toch weer een poging wagen in een binnen speelparadijs! Ik was nog nooit in Avontura geweest in...

Emballage actie

Emballage actie

Heb jij de actie al bij jou in de supermarkt zien hangen? Hoekschemama is geld aan het inzamelen om dit jaar 4 #Hoekschemamadates te kunnen organiseren. De dates worden georganiseerd om verbinding te creëren. Een actie tegen het digitaliseren van dit mooie eiland. Een...

Hoekschemama date 2.

Hoekschemama date 2.

Op 19 oktober ging hij dan toch door. De tweede Hoekschemama date. Eerder moest deze plots afgezegd worden ivm complicaties tijdens mijn zwangerschap. Op een mooie herfstige zaterdag gingen wij onder begeleiding van Tara Schelling, boswachter bij Staatsbosbeheer, op...

He bah, het regent!

He bah, het regent!

- Blogger Danielle neemt je mee tijdens haar dagje uit.Op een regenachtige herfstdag gaan wij erop uit om te ontdekken wat er in de Hoeksche Waard te doen is als het even niet zo mooi weer is. We hebben 's-ochtends afgesproken bij het Museum Hoeksche Waard, Flynn was...

Mini Up Club

Mini Up Club

Ken jij de Mini Up Club al? Een super tof initiatief voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Georganiseerd door de Up Social Club. Blogger Roxanne ging op bezoek en verteld je in haar blog wat haar ervaringen zijn.

Mijn placenta praevia partialis

Mijn placenta praevia partialis

Sinds de 20 weken echo weet ik dat mijn placenta laag ligt. Toen werd er gesproken over een zogenoemde placenta praevia marginalia (mijn placenta lag toen 0,3 cm van mijn baarmoedermond af).Geen grote paniek toen, want door de groei van mijn baarmoeder zal de placenta...

Hoeksche Mama date 1

De allereerste #hoekschemamadate vond plaats op 27 juli 2019. En wat was het een succes! We waren met 19 vrouwen te gast bij Ambacht Heerlijkheid in Numansdorp. Een gebied dat enkele jaren geleden nog privé bezit was en waar je toen ook niet zomaar kwam. We werden...