Bonk brood
Gepubliceerd: 10 maart 2019
Blader: Home
Lees meer:

Wie mij al langer volgt heeft al geregeld een uitprobeersel in de keuken van mij voorbij zien komen.
Soms een probeersel die goed uitpakt en soms mislukt het grandioos.
Gelukkig heb ik een man en kinderen die eigenlijk alles wel opeten wat ik maak. En krijg ik van mijn man een cijfer voor mijn kookkunsten. Meestal niet hoger dan een 7… Maar als we uit eten gaan krijg ik vaak te horen dat het lekker is, maar dat ik dat thuis ook zou kunnen maken.

Wat bij mij altijd mislukt is het bakken van brood. En geloof mij, ik heb het al vaak geprobeerd. En ben tips gaan halen bij een oma die al haar hele leven zoete broodjes bakt. Ik heb zelfs een workshop brood bakken gevolgd. Maar geen enkel recept of aangeleerde truc zorgt ervoor dat ik zulk lekker luchtig brood krijg met een knapperend korstje.
Ik maak dus enkel van dat droge bonk brood. Wanneer ik een pak meel haal waar je minimaal een groot brood van 24 sneetjes uit kan halen maak ik eerder iets wat lijkt op een pistolletje. Maar dan zo zwaar als een baksteen zodat je met gemak iemands hersenen er mee in kan slaan. En wat er nu fout gaat??? Ik heb echt geen idee.


Nu heb ik sinds kort goed contact met de bakkersvrouw van het durp en ergens kwam het gesprek op brood. Gek he?! Oke, we hebben eerst uitgebreid het assortiment gebakjes besproken. 😉
We hadden het over hoe goed brood voor je is. Voor je lichaam, voor je darmen en dat veel mensen tegenwoordig brood als iets slechts zien. Natuurlijk kan dit een gevalletje; ‘ Wij van wc eend, adviseren u… WC eend’ zijn. Maar ik geloof haar. Als ik geen brood eet dan merk ik dat direct aan mijn lichaam en met name aan mijn darmen. En ook ik heb wel eens een koolhydraat arm dieet gevolgd. Want die zadeltassen die ook wel heupen genoemd worden zitten mij soms best in de weg. Maar voor mij werkt zo’n dieet dus niet op langere termijn. Ik mis dan mijn bammetje. En eerlijk is eerlijk, ik kom echt niet aan van die paar bammetjes per dag, maar eerder van het beleg wat ik erop doe. Dus mij hoefde ze niet te overtuigen. Maar hoe ik er nou voor kan zorgen dat ik mijn eigen broodjes kan bakken?!?

Ik kreeg de tip om het brood te laten rijzen door de oven op een lage stand te zetten en een pollepel tussen de deur te doen. Zodat het deeg warm genoeg werd om te rijzen. Ook kreeg ik de tip om het brood na het rijzen niet meer teveel te kneden. En nog een tip is om het deeg in de magnetron te zetten zodat hij daar kan rijzen, want daar zal geen tocht zijn. Moet je de magnetron overigens niet aanzetten. Wat ik hier dus wel een keer gedaan heb…
Al deze tips hielpen bij mij niet. Maar misschien heb jij er wel baat bij.

Ik vrees dat er voor mij niets anders op zit dan mijn brood te laten bakken door de vakman. Omdat ik dan verzekerd ben van lekker brood. Luchtig en met zo’n krokant korstje. Of met een korst vol zonnebloempitten zoals het zonnebloem rond wat wij hier heel graag eten.
Ik bak wel een lekker omeletje voor op het brood. Dat kan ik dan weer wel 😉 zo heeft iedereen zijn kwaliteiten.

Wil je meer weten over het brood hier op de foto. Kijk dan hier. Hij is zoooo lekker en nog lactose vrij ook!

Dit brood kregen wij van @dekoningdeechtebakker2 Reacties

 1. Sien

  Goedemorgen Best Mum
  Leuk gesprek gehad tijdens de kofferbak verkoop op recreatieterrein de Binnenmaas , je vertelde toen over de Hoeksche mama
  Nieuwsgierig als ik ben ben ik gaan zoeken op internet en ja hoor gevonden .
  Wat een leuke site ,ik ga je zeker volgen ,
  Mocht je je nu gaan afvragen wie ik ben , ik ben degene die met een supergroot konijn op haar rug het terrein verliet .
  thuis uitgelachen werd ,
  Maarmaakt het uit 🙂 ? mijn dag kon niet meer stuk .
  Mijn man maakt wel gekkere dingen mee , je kan van alles van me vinden maar saai ben ik niet
  Gr Jozien

  Antwoord
  • hoekschemama

   He Jozien,
   Wat leuk je hier weer te zien.
   Hahaha het konijn… Is een een ’te’ gek beest he! 😉
   Wie weet zie ik je nog wel eens!
   Groetjes Anouk

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *