Dit gerecht is voor mij gewoon een feestje in een oven schaal!
Het ziet er super leuk uit en het smaakt heerlijk! Peter en ik snoepte de over gebleven rolletjes courgette s avonds nog uit de koelkast.
Benodigdheden:
180 gram diepvries doperwten
2 eieren
360 gram stevige ricotta
50 gr jonge bladspinazieblaadjes, grofgehakt.
1 handje fijngehakte munt
2 theelepels fijngeraspte citroenschil ( als je geen biologische citroenen gebruikt, was dan de schil eerst af onder heet water. Omdat er op niet biologische citroenen een waslaagje zit)
3 tot 4 courgettes in dunne lengte plakken gesneden met een kaasschaaf (ongeveer 24 plakken)
500 ml tomatensaus (passata)
50 gr mozzarella
zout en peper
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de doperwten in een vergiet en spoel ze onder heet water, zodat de doperwten ontdooien.
Laat ze goed uitlekken.
Doe ze in een grote kom en prak ze fijn met een aardappelstamper.
Breek de eieren erboven, doe de ricotta, spinazie, munt citroenschil en zout en peper erbij. Meng alles met een spatel.
Pak een ovenschaal en doe hier de tomatensaus in.
Schep steeds 1 volle eetlepel erwtenmengsel op een uiteinde van een plak courgette. Rol de plakken op zodat er een goed gevuld rolletje ontstaan.
Leg de rolletjes dicht tegen elkaar in de ovenschaal. En strooi de mozzarella erover.
Zet de 30 minuten in de oven of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Eet smakelijk!
#donnahaybasicstobrilliance
0 reacties