Granola

Granola Basis Recept

Dit is een basis recept waar wij dagelijks van genieten. Ik maak elke week wel een hoeveelheid. Het is echt zo gemaakt en toch net wat lekkerder dan wanneer je het in de winkel koopt. Zal dat het portie liefde wel zijn 😉

Benodigdheden:

  • 125 gram Havermout vlokken
  • 50 gr volkoren quinoa van Boer&zus
  • 1 theelepel kruiden( Kardemon ,of Kaneel, of Koekkruiden, of Kruidnagel)
  • snufje zout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 gr gehakte ongezouten noten naar keuze ( bijv, amandelen en walnoten)
  • 3 eetlepels honing. Ik gebruik de honing uit mijn buurt. Wil jij deze ook? Ga dan even naar dit adres; Singel 15 3298BS Puttershoek.
  • Evt toe te voegen: stukjes chocolade, kokosrasp, gedroogd fruit, lijnzaad, pompoen pitten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de Quinoa eerst even goed. Meng alle ingrediënten (behalve de evt chocolade) in een grote kom en bak het in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten. Of totdat de Granola goudbruin kleurt.

Laat de granola goed afkoelen en voeg dan de evt chocolade toe. Wanneer je de granola in een luchtdichte pot bewaard kan je hem ongeveer 2 weken bewaren. Eet smakelijk!!
Wij eten de granola altijd in de ochtend met yoghurt of kwark. Vult erg goed en smaakt gewoon heerlijk!

#eigenrecept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *