He bah, het regent!

– Blogger Danielle neemt je mee tijdens haar dagje uit.

Op een regenachtige herfstdag gaan wij erop uit om te ontdekken wat er in de Hoeksche Waard te doen is als het even niet zo mooi weer is. We hebben ‘s-ochtends afgesproken bij het Museum Hoeksche Waard, Flynn was erg enthousiast toen hij er achter kwam dat zijn vriendinnetje Lynn ook mee ging vandaag. Flynn is bijna 3,5 en zijn vriendinnetje Lynn is bijna 4 jaar oud.

Eenmaal aangekomen in het Museum krijgen we een boekje met soort speurtocht, wij hebben ons er mee vermaakt alleen de kinderen waren hier nog iets te jong voor. De speurtocht is leuk als de kinderen zelf kunnen lezen.

Wij gingen eerst naar de De herenboerderij Oost-Leeuwenstein, hier keken de kinderen hun ogen uit, ze wilde overal naar kijken, alles aanraken en overal mee spelen. Er zijn ook voor kleine kinderen hele leuke hoekjes ingericht waar ze kunnen spelen. Op de beneden verdieping konden de kinderen zelf met het weefgetouw spelen en konden ze op een magneetbord allerlei vormen namaken. Ook was er een stukje over paarden, vooral Lynn was hier erg enthousiast over en wilde alles meenemen.

Op de bovenverdieping is een oud Hoeksche Waards winkeltje gemaakt, de kinderen vonden het erg leuk om te zien en vonden het helemaal niet lijken op de supermarkten van nu waar ze eten konden kopen. Ook hebben ze in de schoolbanken gezeten, alle banken werden uitgeprobeerd.

Daarna zijn we naar het tweede deel van het museum geweest, hiervoor moet je een paar minuutjes lopen en dan kom je uit bij het Hof van Assendelft. Hier zie je hoe de mensen vroeger in de Hoeksche Waard woonde. Er was onder andere een bedstee te zien, wat de kinderen erg raar vonden, slapen met deuren voor je bed, maar ook oude woon- en eetkamers. Er is ook een groot poppenhuis aanwezig waar de kinderen zelf mee kunnen spelen.

Na dat we het hele museum gezien hadden zijn we in de auto gestapt naar Restaurant de Koningshoeve, we hadden een High Tea gereserveerd. Ideaal, voor de kinderen kun je losse gerechten bestellen van de kaart en zelf hadden we een 3 gangen High Tea. Een leuke bijkomstigheid, bij een hoop kindergerechten krijgen ze er ook nog eens chips bij! De High Tea was heerlijk en de kinderen hebben we bijna de hele middag ‘niet gezien’. Ze hebben namelijk een ontzettend leuke speelhoek waar je vanaf de meeste tafels goed zicht op hebt. Vandaag was het niet zulk mooi weer, maar op dagen dat je buiten kunt spelen hebben ze ook buiten een speeltuin en een aantal boerderij dieren waar ze heerlijk kunnen spelen.

Aan het einde van de dag waren de kinderen uitgeteld en hebben ze allebei heerlijk een middagdutje gedaan. Ze hadden het erg naar hun zin gehad en wilde snel weer gaan spelen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *