Naar een recept van Donna Hay, maar dan anders.
Vandaag maakte we weer eens koekjes. En omdat we de zandkoekjes een beetje zat waren sloegen we een kookboek open en paste we het recept aan naar dat wat we in huis hadden. Hieronder vind je ons geslaagde aangepaste recept.
Benodigdheden:
180 gr boter ongezouten op kamertemperatuur
220 gr kristalsuiker
een half zakje vanille suiker
1 ei
245 gr bloem
130 gr zelfrijzensbakmeel
honing van de Hoeksche Bijenkorf of van een andere lokale imker.

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)
Klop de boter, suiker en de vanille suiker tot een licht en luchtig mengsel.
Voeg het ei toe en klop goed op. Gaat het mengsel schiften? doe er dan alvast wat bloem bij.
Voeg de bloem en het zelfrijzend bakmeel vervolgens toe en meng tot een glad en stevig deeg.
Vorm balletjes te grote van een grote knikker. Daarvoor heb je ongeveer een halve eetlepel deeg nodig.
Leg deze bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zorg ervoor dat de balletjes ver genoeg van elkaar afliggen. Zodat ze elkaar niet raken tijdens het bakken.
Maak met de achterkant van een houten pollepel een kuiltje in elk balletje.
Bak in 10 minuten goudbruin en laat afkoelen op een rooster.
Vul voor het opdienen de kuiltjes in ieder koekje met wat honing.
(voor ca 50 stuks)

Ga jij gelijk aan de slag? Deel een foto van het eindresultaat en tag @Hoekschemama.nl erin. Ik ben benieuwd!
0 reacties