If life gives you lemons, make Limoncello

Voor het jaar 2020 had niemand ooit kunnen bedenken dat Corona iets meer zou zijn dan dat verfrissende biertje. Dat biertje wat er nu aan denkt om zijn naam te veranderen. Begrijpelijk, want.
‘Wil jij ook een flesje Corona?’ Met citroen of zonder? klinkt gewoon heel erg anders nu.
Hou jij, net als ik, wel van een beetje citroen? Waan je je graag op een Italiaans terras? Of hou je wel van een beetje experimenteren in de keuken?
Dan heb ik hier een leuk recept voor je.

Het recept:

Wat heb je nodig:
15 grote biologische citroenen. (spoel ze even af voor je verder gaat)
oftewel ca 300 gr citroen schillen.
1 liter alcolhol 96%. o.a te koop bij drank.nl
1,5 liter kraanwater
600 gram biologische kristalsuiker (gewone suiker kan ook, maar deze suiker geeft je suiker water een diepere kleur en dus ook je limoncello)

weckpot van 2/3 liter
3 literflessen met een goede dop.
dunschiller
pan
zeef
en last but not least: 4 weken geduld.

Wat moet je doen:
Schil de citroenen met een dunschiller. De gele schil (zeste) geeft de smaak die je wilt krijgen. Schil zo min mogelijk wit mee van de citroen, want dat geeft een bittere smaak af.
Doe alle citroenschillen in een weckpot en giet hier de alcohol bij. Sluit de pot goed af en zet hem op een donkere koele plek. Ik zette de mijne in de meterkast.
Schud de weckpot een paar keer per week goed, zodat alle oliën uit de schillen kan komen.
Na 4 weken kan je eindelijk weer verder met dit recept.
Verwarm het water en de suiker in een pan totdat de suiker is opgelost.
Laat dit mengsel afkoelen.
Zeef de citroenschillen uit de weckpot en vang het alcoholsap op.
Giet nu langzaam het suikerwater bij de alcohol, even roeren en overschenken in je glazen flessen.

Ijskoud is je Limoncello het lekkerst. Bewaar hem daarom in de vriezer. Zet er ook gelijk een paar likeurglaasjes bij, eenmaal volgeschonken met limoncello staat zo’n glas met condens zo leuk..

Ben je benieuwd hoe ik de corona thuis blijf periode ervaren heb? Lees daar dan hier meer over.




0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Let it gooooooo! Mijn ervaring van de corona periode tot nu toe. - […] pogingen om mijn ‘ongeluk’ te verdrinken… Ik maakte zelfs mijn eigen limoncello. (Klik hier voor het recept) Eerlijk toegegeven,…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *