Lekker naar het bos in de Hoeksche Waard, maar waar dan?

De Hoeksche Waard heeft ontelbaar veel vergezichten en akkerlandschappen, maar naar een echt bos moet je toch even zoeken.

Wij waren afgelopen weekend bij het bos bij de ‘voormalig’ Barendrechtse Brug in Heinenoord.
Het heeft net een paar dagen flink geregend en dat is goed te merken.
Ik had beter moeten weten en geen witte gympen, maar laarzen aan moeten trekken.
Het bos ligt namelijk vol modderplassen.

Wij waren eind augustus in dit bos

Wat ook opvalt is de grote hoeveelheid omgevallen bomen. Op sommige plekken hoor je het gekraak van bomen die tegen elkaar aanleunen en waarbij ik mij afvraag hoe veilig het is om daar onder te lopen.

De kids hebben daar overigens geen last van. Zij vinden het machtig mooi dat ze door de kleine bospaden kunnen struinen opzoek naar de boze wolf en eekhoorntjes. Die we beide niet zijn tegen gekomen overigens ;-)
We kwamen wel enkele mannen tegen die met een nogal haastige draf door het bos liepen. Ik wil niet bevooroordeeld zijn, maar ze zagen er simpel weg gewoon niet uit alsof ze in het bos waren om van de natuur te genieten. Wat ze wel kwamen doen wil ik niet weten. Tijdens ons verblijf hebben we in ieder geval geen gekke dingen zien gebeuren. Het bos is overigens ook best druk bezocht door mensen die duidelijk wel voor een wandeling komen.

Het zal de tijd van het jaar zijn, maar een groot aantal paden is niet echt begaanbaar door de grote hoeveelheid brandnetels.
Mocht je je baby willen mee nemen, dan raad ik je met harte aan hem of haar in een draagdoek/zak mee te nemen, want geen enkel pad dat wij tegen kwamen was begaanbaar voor een kinderwagen. Alleen al door de vele kuilen en modderpoelen, maar ook door de vele omgevallen bomen die de weg versperren.

Al met al was het leuk om er even met de kids op uit te gaan, maar dit bos is mij wat te ruw. Ik las dat er in Piershil ook een bos moet zijn. Wie weet gaan we daar de volgende keer heen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *