Mijn eerste boomgaard – review
Gepubliceerd: 25 april 2019
Blader: review
Lees meer:

Wij hebben wat leuks te reviewen!!
Het spel, ‘ Eerste Boomgaard’ van Haba.

Kinderwinkel Lolyfant in Oud Beijerland vroeg of Job het spel eens wilde uitproberen en dat deden we maar al te graag.
Michelle (de eigenaresse) vertelde al dat het echt een heel leuk spel is voor de kleintjes, dus vol goede moed zette ik alles klaar op tafel.
Tom zijn aandacht was direct gewekt door de felle kleurtjes en oke… Omdat hij dacht dat ik echte appeltjes op tafel legde.

Tom blijkt nog wel net iets te jong te zijn voor het spelletje. Tom is nu 1,5 jaar oud en hij vindt het vooral leuk om het fruit in zijn mond te stoppen of het weg te gooien.

Job daarentegen had het spelletje al snel door. Eerst was het leuk om zijn broer na te doen en de dobbelsteen door de kamer te gooien, maar na een paar keer lukte het hem om de dobbelsteen over de tafel te laten rollen.
Job wordt bijna 3 jaar en volgens Haba is het spel geschikt vanaf 2 jaar.
Ik denk dat je wel een bijdehante 2 jarige moet hebben om het direct te kunnen spelen volgens de regels. Maar ik heb dan ook wat meer rouwdouwers van kinderen. En tsja.. Dan speel je een beetje vals.. Ze hebben nog lang genoeg de tijd om zich aan regels te moeten houden.

Het spel hoort bij de reeks ‘ mijn eerste spellen’ en is afgeleid van de spelklassieker ‘ Boomgaard’.
En ik vind echt dat het mooi is afgestemd op de leeftijd. De stukken zijn mooi groot waardoor de kinderhanden ze goed vast kunnen pakken en de regels zijn simpel genoeg gemaakt om ze goed uit te kunnen voeren, maar toch behoud het zijn spanning, want de raaf komt met een beetje pech al snel in de buurt van de boomgaard.

Als je het spel niet kent praat ik nu misschien een beetje abracadabra, ik zal er wat meer over vertellen.

Het spel bestaat uit 4 kartonnen bomen die je op tafel legt. Op elk van deze boom leg je 4 stukken fruit. Groene appels, rode appels, gele peren of blauwe pruimen.
Je legt een pad neer met parcours kaarten. Dit pad is voor de Raaf.
Want op de dobbelsteen staan de kleuren van de stukken fruit, een mand en een afbeelding van de raaf. Gooi je een kleur, bijvoorbeeld groen dan mag je een groene appel van de boom pakken en deze in het bijbehorende mandje stoppen. Gooi je de mand dan mag je een willekeurige stuk fruit van een boom pakken. Maar… Gooi je de raaf, dan mag de raaf een stap verder zetten. En heb je de pech dat je vaak de raaf gooit dan komt de raaf steeds dichter bij de boomgaard. Heeft hij het hele pad afgelopen en hebben de spelers nog niet al het fruit uit de boomgaard gehaald, dan heeft de raaf gewonnen. Je speelt met alle spelers tegen de raaf, dus je hebt of allemaal gewonnen, of allemaal verloren.

Je speelt het spel met maximaal 4 personen en wij hebben echt de grootste lol gehad. Mijn man deed net of hij de raaf was en ging met een raar stemetje lachen als hij weer een stapje verder mocht. Job kreeg er helemaal de kriebels van. Snel gooide hij dan weer de dobbelsteen.
Wij deden ongeveer 10 a 15 minuten voor we het spelletje hadden uitgespeeld. Een mooie tijd. Job vond het zo leuk dat hij nog een keer wilde spelen. En weer zat hij op het puntje van zijn stoel mee te doen.

We hebben het spelletje nu denk ik een stuk of 10 keer gespeeld. Job pakt hem zelf uit de kast en vraagt of we komen spelen. De laatste keer zette hij zelf een gek stemetje op als de raaf een stapje verder mocht.

Wij raden je dit spel van harte aan! Een leuk alternatief gezelschapspel om samen met de kleintjes te doen. Maar doordat de kinderen zo veel lol hebben, heb je als ouder ook automatisch heel veel lol.
Het spel nodigt ook uit om je eigen fantasie te gebruiken.
Zoals wij deden met het stemmetje van de raaf.

En je koopt het spel dus bij Kinderwinkel Lolyfant in Oud Beijerland. Mocht je de winkel nog niet kennen dan raad ik je ook aan daar eens een rondje te doen. Ken je de winkel wel, dan weet je al dat je echt even de tijd moet nemen om alles wat in het winkeltje staat te bekijken. Want ze verkopen niet alleen dit leuke spel, maar nog heel veel meer leuks!


0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *