Mijn eerste kennismaking met etherische oliën.

Als je mij volgt op social media dan heb je waarschijnlijk wel gezien dat mijn oudste zoontje, Job, vorige week gestart is op de basisschool.
Groep 1 en hoewel hij tijdens de wendagen niet kon wachten om weer naar school te gaan, vind hij het nu reuze spannend.
Als we hem vragen wat hij zo spannend vind zegt hij dat hij het gevoel in zijn buik zo naar vindt.
Ach, arm kind….
Tijdens mijn werk in de gehandicapten zorg werkte ik nauw samen met een orthopedagoog die altijd zei dat, als een client ziek was door pijn in de buik, je heel goed moest gaan zoeken naar eventuele emotionele oorzaken. Je gevoel zit immers in je buik.
En angst of spanning kan heel goed beschreven worden als buikpijn.

Maar ja… Wat moet ik nu met een kind dat het naar school gaan reuze spannend vindt, maar eenmaal in de klas de tijd van zijn leven heeft.
Thuishouden is de oplossing volgens Job zelf 😉 En dat mag ook van mij, maar ja.. Het nemen van die drempel is het probleem en niet school zelf.

Etherische olie
Een vriendinnetje raadde mij toen aan om een etherische olie te gaan gebruiken. Ja ja, een olie met superkrachten.. Ik ben geen geitenwollen sokken persoon. Maar ik sta op het moment wel meer open voor een natuurlijke en puurdere aanpak op lichamelijk en emotioneel vlak. Zo ben ik op dit moment mijn eigen voedingspatroon sterk onder de loep aan het nemen, maar daar vertel ik later nog wel meer over.
Dat het smeren van een olie op je huid werkt om bepaalde klachten te verminderen geloof ik nu niet direct. Dat moet je willen geloven denk ik.

Maar goed, onder het mom van baat het niet dat schat het niet, smeerde we de roller met de peace & calming blend onder de grote teen van Job en hij mocht van mij daarna zelf even aan de roller ruiken. We hadden uitgelegd dat deze olie een super olie is, waardoor hij het naar school gaan minder spannend gaat vinden. Job smeerde daarna de olie over zijn hele hoofd en in zijn hals. Dat moest wel gaan helpen volgens hem en warempel.
Waar hij op donderdag nog krijsend en smekend ‘Mama, mama, laat mij hier niet achter’ gilde terwijl hij door de juf mee naar binnen werd genomen. (en ik dus ook in tranen bij het hek stond, met het gevoel alsof ik mijn kind minimaal naar een strafkamp stuurde)
Daar liep hij vrijdag met nog een klein zenuwachtig giebeltje zo zelf naar de juf op het school plein.

Het werkt!!
Echt waar, ik stond met mijn mond vol tanden. Eenmaal thuis vroeg Peter hoe het was gegaan en ik vertelde dus dat het echt goed was gegaan. Peter zei toen, ‘Dat kan toch niet door die olie komen?’.
Maandag ochtend stond Job op en vertelde als eerste dat hij echt niet naar school wilde. Ik legde hem uit dat hij wel naar zou school gaan.
We kleden hem aan en ik smeer weer de olie op zijn teen. En geef hem zelf de roller zodat hij zelf zijn polsen kan insmeren. Hij zei, ik doe even extra veel, want ik vind de basisschool heel spannend.
We gaan ontbijten en na 10 minuten zegt hij, ik wil echt wel naar de basisschool.
Je snapt, ik ben als een gek alle spullen gaan pakken en heb hem op de fiets gezet. Resultaat was dat we om 8.10 uur bij het school plein stonden. Als eerste. Maar verrek. Job gaf mij een kus en ging, nog altijd met een zenuwachtig lachje, aan de hand van de juf mee naar binnen!

En ’s middags na de lunch pauze was het weer hetzelfde verhaal.
Jij snapt natuurlijk wel dat wij deze olie blijven gebruiken!

We blijven nog even sceptisch.
Maar eerlijk is eerlijk, dit kan natuurlijk een dikke vette toevalstreffer zijn. Of het is het tastbare van het smeren van een super olie, dat Job helpt om zich zekerder te voelen.

Dus ik ga de test aan, met mezelf.
Ik smeer op het moment PPP olie (Progressence Phyto Plus) voor mezelf, Met als doel mij hormonaal wat meer in balans te brengen.
Hoe dat bevalt en of mijn huidige klachten verminderd worden deel ik later als ik in ieder geval 1 cycles heb doorlopen.

Job gebruikt hier de Peace & Calming blend van Young Living. Wil jij meer informatie over deze etherische oliën? Neem dan contact op met Jolanthe van Mijn bewust zijn.


0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *