Naar recept van @elisebroerr
Voor wie gek is op zoete toetjes, raad ik dit aan eens te proberen. Het romige en knapperige laagje bovenop maakt hem geniaal. En zo simpel te maken!
Ingrediënten:
Voor het rabarber mengsel:
– ± 450 gr Rabarber in stukjes van 1,5 cm gesneden.
– 75 gram suiker
– 1/2 zakje vanille suiker
Voor het deeg:
150 gram bloem
75 gr suiker
90 gr roomboter
Verwarm de oven voor op 200 graden (Hetelucht)
Meng de in stukjes gesneden rabarber met de suiker en doe deze in een ingevette ovenschaal.
Snijdt de boter met 2 messen in stukjes, voeg de bloem en suiker toe en kneed hier een kruimeldeeg van.
Strooi het kruimeldeeg over de Rabarber en zet ongeveer 30 minuten in de oven, of tot je een goudbruin korstje ziet verschijnen.
Serveer met opgeklopte slagroom. Of als je dat niet in huis hebt zonder opgeklopte slagroom 😉
0 reacties