Strandjes in de Hoeksche Waard

Waar heb je meer aan dan ervaringen van iemand uit jouw buurt?
Ik ben daar zelf in ieder geval altijd naar op zoek. En dan niet enkel hoe je er moet komen, maar ook of het de moeite waard is om naar toe te gaan.
Ik (moeder van 3 jonge kinderen) deel met jou mijn ervaringen over de zwemstandjes in de Hoeksche Waard.

Strijensas:
Om te beginnen het strandje bij Strijensas. (<– Klik hier voor de locatie in google maps)
Dit is denk ik wel mijn favorietje strandje in de herfst en winter. Er is een mooi natuurgebied omheen waar je ook heerlijk kan wandelen. De kinderwagen kan tot en met het strandje zeker mee. Er is voldoende parkeergelegenheid en na een wandeling van zo’n 5 minuten kom je bij het strand aan. Het is een vrij klein strand met veel zon en weinig tot geen plekken met schaduw.
Ik was begin augustus bij het strandje op een warme zomer dag. En het stonk. Waarschijnlijk door de dikke laag slib die er lag. En de Moerdijk aan de overkant zal er ook vast wat mee te maken hebben. We hebben een klein stukje door het water gelopen, maar meer omdat we er nou eenmaal toch al waren en de kids hun zinnen erop hadden gezet. Eerlijk is eerlijk, het water stonk niet en het water zag er ook normaal uit, geen viezige olie laag ofzo.
Job ging graven in het zand en trof al gelijk een zwarte zandlaag aan.
Ook lag er best veel afval om het strandje heen. Lege blikjes etc.
Honden mogen overigens ook gewoon op het strand komen en in het water zwemmen. Heerlijk voor de honden en de meeste honden die los lopen luisteren ook goed, maar toen wij er zaten liepen er honden rond die daar wat meer moeite mee hadden.
Ik vond het al met al geen plek om naar terug te gaan voor een relaxte stranddag. Ons zie je hier weer fijn met de herfst. Het strandje is overigens ook geen officiële zwemlocatie en daarom meet de Omgevingsdienst Midden-Holland de kwaliteit van het water daar niet.

Westmaas:
Het strandje van Westmaas (<– Klik hier voor de locatie in google maps) is een heerlijk strandje! Bij de eerste warme dagen gingen wij er ’s avonds na het eten heen. De zon staat dan fijn op het strand en hierdoor is het er lang aangenaam.
En terwijl er ’s avonds een fijn zonnetje staat, is er overdag juist heel veel schaduw, door de vele bomen die er staan. Het water loopt langzaam af. Waarbij een volwassen persoon nog kan staan bij de gele ballen lijn die in het water ligt. Wil je verder dan de gele ballen lijn houdt er dan rekening mee dat er bij warm weer veel boten varen en die zien een mensen hoofd zomaar over het hoofd. 😉
Het strandje is schoon er staan meerdere vuilnisbakken. Er is zand en gras en er is een kleine parkeerplaats. Toen wij er waren parkeerde we wel eens aan de kant van de weg omdat de parkeerplek vol was.
Op mooie dagen kan je geluk hebben en komt er een ijscoman langs.
Voor overig eten en drinken moet je overigens wel zelf zorgen. De dichtstbijzijnde winkel is op een kwartier lopen en ongeveer 5 minuten rijden met de auto.
Helaas wordt bij dit strandje regelmatig blauwalg geconstateerd. Is er blauwalg dan staat er een bord op het strand. Het wordt dan afgeraden het water in te gaan, omdat blauwalg misselijkheid, buikpijn, diarree, hoofdpijn, huidirritatie, oorontsteking en geïrriteerde ogen kan veroorzaken.
Tot nu toe zag ik 1 keer een hond op dit strand die ook het water in mee ging.

Numansdorp:
Is het volgende strandje dat ik ga beleven en waar ik mijn mening over zal gaan delen.

Volg ons leven in de Hoeksche Waard hier.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *