’t Hoeksche Boekje koop je hier!

HET kinderboekje over de Hoeksche Waard. Dat is ’t Hoeksche Boekje. Je vindt hierin de meest herkenbare plekken uit de Hoeksche Waard. De molens, de koeien en Beijerland. Allemaal afgebeeld in prachtige prenten, waar zo veel in te ontdekken is. 

Het idee ontstond in de auto, waar mijn kinderen vol enthousiasme MOLEN MOLEN riepen, zodra we een molen in de verte zagen verschijnen.
En het bleef niet alleen bij de molens, ook bij het zien van de koeien, schapen of tractoren bleef het alles behalve stil op de achterbank.
De kinderen zorgde ervoor, dat ik het moois om mij heen ook weer ging zien en waarderen. Dit boekje kan je eigenlijk zien, als een bundel van de bezienswaardigheden door de ogen van een kind. Gebruik hem als voorbereiding als je op pad gaat, of ’s avonds voor het slapen gaan om de dag nog eens door te nemen. 

Het boekje is overigens net zo leuk voor de ouders als voor de kinderen. Of voor de opa’s en oma’s. Hebben zij bijvoorbeeld gewerkt bij de Suikerfabriek? Dan geeft dit boekje goed weer, hoe het proces van suikerbiet naar suikerklontje verloopt. Op de prent met alle molens en watertorens, kan je goed uitleggen waar jouw eigen huisje staat. En wedden dat jouw kind, de eerstvolgende keer dat je door de tunnel rijdt, begrijpt dat hij onder het water doorrijdt! 

Alle prenten zijn getekend door Maaike Kalkhoven.
Zij maakte wat ik in mijn hoofd had en zo ontstond dit prachtige prentenboek met de grootste highlights van de Hoeksche Waard.
In het boek vind je niet alleen de bezienswaardigheden, maar ook ademt het de sfeer van ons mooie eiland. Rust, Buiten zijn en Gezelligheid. 

Woon je niet in de Hoeksche Waard? Dan is dit boek alsnog een mooie aanvulling voor in jouw boekenkast. De illustraties zijn op zich al prachtig.
Het zijn allemaal prenten van een oer-Hollands agrarisch eiland anno 2020.
Het boekje is gedrukt op karton. Waardoor het boekje stevig is en hufter proef voor de meeste kinderhandjes en tandjes.

’t Hoeksche Boekje koop je hier!

1 Reactie

  1. Margreet zegt:

    Erg leuk boekje! De favoriet van onze zoon van 15 maanden. Vooral de tekening met de bussen is geliefd, omdat hij dat woordje al een beetje kan zeggen. Verder wijst hij in het boekje allerlei dingen aan, het is prachtig getekend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.