Pura flessen

Moederdag cadeau

Dit bericht is voor alle papa’s. Mama’s wijs de papa’s gerust naar dit bericht 😉

Je hebt nog heel even om een moeder/oma dag cadeau in elkaar te zetten! Dus hop aan de slag.
Hoekschemama helpt je aan een mega origineel cadeau waar alle moeders en oma een grote glimlach van op hun gezicht krijgen.
En het heeft nog een groot voordeel! Het cadeau staat het hele jaar door leuk op tafel!


Je begint bij het doorspitten van je kast. Want je hebt een aardewerk vaas nodig. Ik gebruik altijd een witte vaas, omdat ik vind dat je daar het beste resultaat op hebt. Mocht je nu geen witte vaas in je kast hebben staan, ga dan even naar de kringloop winkel. Want daar hebben ze vaak dit soort vazen voor een prikkie staan.

Benodigdheden:

  • 1 witte vaas
  • Porselein verf (onder andere te koop bij Pipoos in Dordrecht. Ik heb de kleuren rood, geel en blauw
  • Dunne kwast.
  • Bekertje met water.
  • Oven.

En nu komt het zware deel.

Haal je kinderen erbij. Ze mogen nu met een vinger in de verf dopen en kleuren op de vaas. Let erop dat ze de verf goed verdelen en help hen evt door de vaas voor hen te draaien.
Mijn ervaring is dat ze maar enkele seconden bezig zijn met dit klusje.
De verf van hun vingers krijg je er trouwens goed af met billendoekjes.

Zo, het zware werk zit erop.
Nu kan je aan de slag met het afmaken van de vaas. Meng de kleuren geel en blauw, en whalla… je hebt groen!! Met een schoon kwastje ga je nu strepen trekken. Dat doe je zo, zodat de vingerverf klodders van de kinderen de bloem vormen op het groene steeltje wat jij aan het maken bent. Start je streep aan de onderkant van de vaas en trek je kwast zo naar boven. Het is echt niet moeilijk. Niet teveel over nadenken, maar gewoon doen. Maak je een foutje veeg je dat zo weer weg met een billendoekje. Heb je de steeltjes gemaakt, Dan kan je nog wat gras maken door nog wat groene streepjes onderop de vaas te tekenen.

Nu moet je de vaas een dag laten drogen voordat je hem in een oven bakt op 150 graden voor 30 minuten. De vaas is nu zelfs vaatwasser bestendig op 55-60 graden. Mijn ervaring is wel dat de verf na verloop van tijd los gaat laten, maar dat is helemaal niet erg. Want dan heb je volgend jaar weer een leuk idee voor moederdag 😉

Oh, papa’s vergeet niet om een bosje bloemen te kopen voor in de vaas. Succes zeker weten gegarandeerd!
Fijne moederdag!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *