Verstopte groente - Gehaktballen

Verstopte groente – Gehaktballen

Het gerecht om op een slinkse manier net iets meer groente bij de kids naar binnen te krijgen. En daarom alleen al favoriet voor mij 🙂 Ik ben benieuwd wat jij van de Feta toevoeging vindt in het recept.

Benodigdheden:

  • 400 gr aubergine, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500gr rundergehakt
  • handje grof gehakte bladpeterselie
  • handje grof gehakte muntblaadjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 eetlepel fijngetrapte citroenschil
  • 200 gr feta, verkruimeld
  • zeezout en grofgemalen peper
  • 1 eetlepel olijfolie extra
  • partjes citroen voor erbij

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schep de aubergine en de olijfolie goed door elkaar op een bakplaat en bak in 30 minuten goudbruin.
Haal uit de oven en laat afkoelen. Laat de oven aan staan.
Meng de aubergine, gehakt, peterselie, munt, knoflook, citroenschil, feta, zout en peper goed door elkaar in een kom.
Rol balletjes van telkens een eetlepel van het mengsel. Verwarm de extra olie in een grote koekenpan op matig vuur. Doe de balletjes in de pan en bak om en om in 3-4 minuten bruin.
Leg op een bakplaat en zet ze nog 5-6 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

Serveer met tzatziki en partjes citroen.

#donnahayseizoenskookboek

1 Reactie

  1. […] Verstopte groente – Gehaktballen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *